Tod-sjef Diego Della Valle: mannen med verden for hans føtter

Når Diego Della Valle var en baby, ville Hans mor ta henne til seg med sin fars skofabrikk, hvor hun jobbet, og jeg ville sove på en seng laget av lag av lær prøver. Den rike duften av Hans provisorisk barneseng Ble inngrodd i hans minne, og lær hans livsverk ble. Som president og CEO i Tods-tallet, har den italienske fottøy merkevare Begynte i 1970 å bruke alle at hans far, Dorino, og bestefar, Filippo, hadde lært ham på familie fabrikken, har jeg laget en omfattende skinn imperium.


Della Valle har 61 prosent eierandel i Tod Group, som jeg sammen med sin yngre bror aksjer, Andrea (medeier av Fiorentina fotballag). Sammen de kjører Tod s, Hogan og ready-to-wear merkevare Fay.


Har luksus markedet bli homogen? «Jeg anser oss for å være av høy kvalitet mer enn luksus, sier Della Valle. .. "Luksus er et gammelt ord nå Nå som folk er komfortable med e-handel De trenger en god grunn til å gå inn i butikker og vi har en internasjonal kunde som reiser til London, Paris, Milano, New York - De besøker en by kanskje to ganger i sesongen. Vi trenger et annet bilde for hver by. Vi ønsker ikke å være kjedelig. "


Tod produkter som arbeid gjør uansett hvilken by du tilfeldigvis befinner deg i. Sin signatur Gommino sko, en dagdriver, Moccasin eller kjører sko, er en undervurdert symbol på status. Det understatement er et sentralt element i merkets suksess, som når den Della Valle kom forutså potensialet i en workaday materiale.


Historien forteller at på slutten av 1970-tallet Della Valle var i New York - der hans fars håndlagde italienske sko allerede hadde en sunn kunde basis - Da jeg så en cab driver iført billige, men komfortable kjøre sko. Della Valle besluttet at STEDET FOR læret med gummi for såler av dyre håndlagde sko kan være revolusjonerende - og så viste det seg. Den Gommino, med 133 gummi småstein innebygd i Dens eneste, er en moderne klassiker for både menn og kvinner.


"Rubber er føyelig, smidig og veldig tøff, også, og det fungerer godt med skinn", sier Della Valle. "Så vi kombinert dyrt og bransjen, og for første del av sesongen mine venner fortalte meg gummi var« 100 prosent til feil - ingen ønsker å kjøpe den ' Og da de sluttet å si det. " Jeg tar en pause. "Det var utrolig komfortabel. Nå kan alle bruke gummisåle, inkludert mange skoen selskaper Inglés jeg respekterer mye."


 Arbeidet gjøres for hånd eller ved håndbetjent maskin - til Gommino alene har 180 trinn og opp til 35 enkeltdeler av lær. Personalet arbeider i forskjellige rom på alle trinn i design og produksjon, ned til pakking av ferdige sko og støvler i vev og bokser. Lenger inn i komplekset, en hangar-lignende varehus pakket fra gulv til tak med hyller av lær. I en selvstendig, klima-kontrollerte (60 prosent luftfuktighet) rom, eksotiske skins presentere en litt urovekkende regnbue rekke alligator, krokodille og øgle. I en "dagslys" rom spesiell belysning viser hva en lær vil se ut på gatene i Los Angeles, New York, London, Milano eller Singapore når som helst på året.


Tod s er ikke bare sko, men acerca acerca poser, også - D-Bag, opprettet i 1997, du har-vært Gommino av håndvesker, denne sesongen, mens de er alle om den nye Wave bag. Og til tross for å ha flyttet inn i ready-to-wear, forblir fokus på tilbehør - som er antagelig grunnen til Della Valle liker å gjøre intervjuer seg selv i stedet for å overlate til sin samling designere - Alessandra Facchinetti, den womens designer på tre år, avsluttet mai Andrea Incontri, WHO har-vært kreativ leder for herreklær i to år, gjenstår.


"Jeg ønsker å vurdere [ready-to-wear] samling som tilbehør," Della Valle sier, tilbake i Milano. "Vi ønsker en meget fokusert samling, for menn og kvinner, for å gi det totale utseendet på vår stil. Skinn er vår DNA. Vi ønsker å gjøre et meget spesielt produkt, gjenkjennelig skinn Med det beste valget."


Han og hans yngre er Filippo, 18 (en eldre sønn, Emanuele, fra et tidligere ekteskap som fungerer for Tod s), begynte å bruke skinn vennskap armbånd som en delt spøk flere år siden. "Nå er det trendy, men på den tiden det var rart," Jeg sier. "Folk forsto det ikke -. Spesielt i næringslivet Kanskje meldingen er jeg en fri person, ikke så kjedelig."

Posted by admin